Головна » Архив новостей

Всіх дівчат, мам, бабусь (якщо такі тут є) вітаю с надзвичайним днем - 8 березня!!!:)

Будьте щасливі не тільки сьогодні, а й все життя! :)

Нехай проміння сонця зігріває ваші серця, а на обличчі сяє усмішка, безмежного кохання, а найголовніше - щастя!

Переглядів: 999 | Додав: umni4ka | Дата: 07.03.2011 | Коментарі (0)

Міністерством освіти і науки визначено порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2010/2011 навчальному році

Зокрема в листі міністерства, адресованому регіональним управлінням освіти та загальноосвітнім навчальним закладам, зазначається, що навчальний рік з урахуванням навчальної практики та державної підсумкової атестації має бути завершено не пізніше 1 липня 2011 року.

Навчальні заняття у 1-10 класах, цього року будуть завершуватися 26 травня, а в 11 класах – 18 травня.

Свято "Останнього дзвоника" в українських школах буде проведено 27 травня 2011 року.

Відповідно до документу, державна підсумкова атестація учнів 4-х класів буде проведена з 16 по 20 травня із української мови та читання (мови навчання), математики.

Державна підсумкова атестація дев’ятикласників проводитиметься з 31 травня по 18 червня. Атестація у ... Читати далі »

Переглядів: 1510 | Додав: umni4ka | Дата: 17.01.2011 | Коментарі (1)

Міністерство освіти та науки, молоді та спорту оприлюднило підсумки перших Всеукраїнських Інтернет-зборів батьків першокласників, йдеться в наказі №6 «Узагальнені результати проведення Всеукраїнських Інтернет-зборів батьків першокласників» від 10 січня 2011 року.

Перші Всеукраїнські Інтернет-збори батьків першокласників проводили з 25 жовтня по 25 листопада 2010, відповідно до розпорядження Міністерства освіти і науки від 19 жовтня 2010 року № 143-р.

Батькам першокласників запропонували відповісти на низку запитань: з яким настроєм йде дитина у перший клас, чи безпечне перебування дитини у школі, чи достатнє забезпечення першокласників підручниками, чи потрібно вчити англійську мову з першого класу тощо.

Результати Інтернет-опитування повинні допомогти у вдосконаленні організації навчально-виховного процесу в перших класах загальноосвітніх навчальних закладів.

Перший заступник міністра ... Читати далі »

Переглядів: 1430 | Додав: umni4ka | Дата: 17.01.2011 | Коментарі (0)

Відповідно до наказу від 9 грудня 2010 р. № 1225 «Про проведення ревізії документів щодо надання грифа та свідоцтва про визнання відповідності педагогічним вимогам засобів навчання та обладнання навчального і спеціального призначення для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів» Міністерство направляє оновлений Перелік навчально-наочних посібників, електронних засобів навчального і загального призначення, обов’язкової ділової документації, допоміжних засобів навчання та шкільного обладнання, рекомендованих для використання в дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах у 2010/2011 навчальному році, що додається.

Обов’язковою умовою оснащення навчальних і методичних кабінетів, рекреацій, бібліотек, їдалень навчальних закладів обладнанням та засобами навчання, продукцією шкільного асортименту (зошитами шкільними та загальними, щоденниками, альбомами для малювання тощо), меблями і обов'язковою діловою документацією є ... Читати далі »

Переглядів: 1456 | Додав: umni4ka | Дата: 17.01.2011 | Коментарі (0)

Міністерсто освіти і науки України звертає увагу керівників місцевих органів управління освітою, керівників навчальних закладів, голів та членів атестаційних комісій, що кваліфікаційні категорії (тарифні розряди), присвоєні за результатами попередніх атестацій, зберігаються протягом терміну, на який вони були присвоєні.

Педагогічні звання, присвоєні до набрання чинності Типовим положенням, вважаються такими, що присвоєні безстроково, як це передбачено п. 5.7. цього Типового положення.

Педагогічні працівники, яких до 20 жовтня 2010 року внесено до списків осіб для проходження позачергової атестації з метою підвищення кваліфікаційної категорії, проходять атестацію незалежно від терміну, який минув після присвоєння їм кваліфікаційної категорії за результатами попередньої атестації.

 Роз'яснення щодо нового положення про атестацію:

"Лист МОНУ від 06.01.2011 № ... Читати далі »

Переглядів: 3410 | Додав: umni4ka | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (6)

Про це ідеться у наказі Міністерства освіти № 930 від 06 жовтня 2010 року, зареєстрованому в Міністерстві юстиції 14 грудня 2010 року.
Типове положення визначає порядок проведення атестації педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації незалежно від підпорядкування, типів і форм власності, навчально-методичних (науково-методичних) установ і закладів післядипломної педагогічної освіти, спеціальних установ для дітей, а також педагогічних працівників закладів охорони здоров'я, культури, соціального захисту, інших закладів та установ у штаті яких є педагогічні працівники.

Атестація педагогічних працівників навчальних та інших закладів є обов'язковою. Чергова атестація педпрацівників має здійснюватись один раз на п'ять років.
Згідно з наказом, Міністерство освіти і нау ... Читати далі »

Переглядів: 3872 | Додав: umni4ka | Дата: 06.01.2011 | Коментарі (0)

 Міністерство освіти і науки оприлюднило правила прийому до вищих    навчальних закладів у 2011 році

Згідно з умовами прийому, зарахування до вищого навчального закладу відбуватиметься на підставі рейтингового балу вступника, який складатиметься з балів отриманих на зовнішньому незалежному оцінюванні, балів шкільного атестату, а також додаткових балів за успіхи у навчанні та закінчення підготовчих курсів у вузі.

Для вступу до вищого навчального закладу абітурієнту потрібно буде подати до вузу сертифікати ЗНО з трьох предметів. Мінімальний прохідний бал з кожного предмету складатиме 124, максимально можливий 200.

Обов'язковим предметом залишається українська мова та література. Сертифікат з цього предмету потрібно подавати при вступі на будь-яку спеціальність. Інші два конкурсні предмети, на відміну від 2010 року, визначені у спеціальному д ... Читати далі »

Переглядів: 1430 | Додав: umni4ka | Дата: 01.11.2010 | Коментарі (0)

Щорічно 5 жовтня у понад 100 країнах відзначається День вчителя, який був заснований в 1994 році як Всесвітній день вчителя (World Teaches' Day). Історичною передумовою для заснування Дня вчителя стала Спеціальна міжурядова конференція про статус вчителів, яка відбулася 5 жовтня 1966 року в Парижі. У результаті представниками ЮНЕСКО та Міжнародної організації праці був підписаний документ «Рекомендації, що стосуються статусу вчителів».

5 жовтня 1994 року Всесвітній день вчителя відзначався вперше, і з тих пір святкові заходи незмінно проходять саме 5 жовтня, хоча в деяких країнах це свято відзначається в дні близькі до 5 жовтня. Головне, щоб святкування не співпали з осінніми канікулами в північній півкулі і з весняними канікулами - у південному.

Сьогодні, у цей день, ООН пропонує батькам і всім громадянам на хвилину задуматися про те, як змінив їх життя хороший вчитель, пам'ять про я ... Читати далі »

Переглядів: 1345 | Додав: umni4ka | Дата: 06.10.2010 | Коментарі (0)

Запрошуємо всіх учнів середніх навчальних закладів України взяти участь у таких Всеукраїнських конкурсах (за рекомендацією МОН):

Всеукраїнський інтерактивний природничий конкурс "КОЛОСОК” для учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти України(учні 2-10 класів)
26 листопада 2010 року (заявка до 15 жовтня)

http://www.kolosok.lviv.ua/



З російської мови – "Русский медвежонок – языкознание для всех" — международная игра-конкурс по русскому языкознанию (2-11 кл)
11 листопада 2010 року http://rm.kirov.ru/index.htm


Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної грамот ... Читати далі »

Переглядів: 30985 | Додав: umni4ka | Дата: 10.09.2010 | Коментарі (32)

День знань – це перші дзвоники і хвилювання, море квітів і білих бантів, і, звичайно, традиційні уроки миру! Це самий довгоочікуваний день для тих, хто вперше переступить шкільний поріг.

1 вересня – свято початку нового навчального року, перш за все для учнів, студентів, вчителів і викладачів.

Традиційно, цього дня в школах проходять урочисті лінійки, присвячені початку навчального року. З особливою урочистістю зустрічають в школах першокласників. У середніх спеціальних і вищих учбових закладах, як правило, обходиться без лінійок, але урочистість моменту від цього не зменшується. 

1 вересня це святковий день для всіх школярів, студентів і їх батьків. 

Ми щиро вітаємо Вас з цим чудовим днем і бажаємо вам пригадати про найважливіше: про мудрість в житті.

Хай у Вашому житті та в житті ваших дітей завжди буде місце знанням і мудрості, які допомагають справлятися з життєвими негараздами. 

Переглядів: 1879 | Додав: umni4ka | Дата: 31.08.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »