Головна » 2011 » Березень » 19 » Контрольні роботи повертаються?!
14:06
Контрольні роботи повертаються?!

17 березня у Міністерстві відбулася нарада з питань підготовки та проведення у 5-8 класах загальноосвітніх навчальних закладів підсумкових контрольних робіт за участю представників регіональних органів управління освітою.

Підсумкові контрольні роботи пройдуть у період з 10 по 20 травня 2011 року з таких предметів: українська мова, математика, історія України, іноземна мова (перша мова – англійська, французька, німецька) та російська мова (у школах (класах) з російською мовою навчання).

Під час наради було розставлено основні акценти:

  1. Міністерство не запроваджує державну підсумкову атестацію для учнів 5-8 класів. Виконання підсумкових контрольних робіт в кінці навчального року є звичною практикою. Цьогорічною їх особливістю є визначений зміст та форма проведення, єдині для всіх загальноосвітніх навчальних закладів.
  2. Визначення конкретних дат проведення підсумкових контрольних робіт з окремих предметів делеговано загальноосвітнім навчальним закладам.
  3. Перевіряти та оцінювати контрольні роботи будуть вчителі-предметники за місцем написання, тобто в школах.
  4. Контрольні роботи з математики та історії України для учнів, які навчаються в школах з навчанням мовами національних меншин, обласні інститути післядипломної педагогічної освіти розроблять варіанти завдань мовою навчання. Так само інститути післядипломної педагогічної освіти розроблятимуть завдання підсумкових контрольних робіт для учнів, які вивчають іспанську мову.

Ще раз про мету. Підсумкові контрольні роботи в 5-8 класах проводяться для визначення рівня засвоєння учнями загальноосвітніх навчальних закладів навчального матеріалу, передбаченого діючим Державним стандартом базової загальної середньої освіти. Результати робіт будуть використані для якісної підготовки проекту нового Державного стандарту змісту освіти.

Департамент загальної середньої та дошкільної освіти

Переглядів: 2110 | Додав: umni4ka | Теги: 5-8, контрольні роботи | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Роман Миколайович  
На якому сайтi можна знайти вiдповiдi на Пiдсумковi контрольнi роботи 8 клас Математика Алгебра.Геометрiя (автори А.Г. Мерзляк,В.Б.Полонський,Н.С.Прокопенко,М.С.Якiр)?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]