Головна » 2017 » Грудень » 9 » МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ КУРСУ «ОСНОВИ ЗДОРОВ’Я»
21:32
МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ КУРСУ «ОСНОВИ ЗДОРОВ’Я»

На виконання плану роботи  департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради 6 грудня  2017 року в комунальному закладі «Середня загальноосвітня школа № 44» Кам’янської міської ради пройшов міський  семінар-практикум для  вчителів курсу «Основи здоров’я» на тему: «Використання інтерактивних методів навчання – шлях до формування здоров’язбережувальних компетентностей учнів».У роботі семінару взяла участь методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Чобанян С. О.

Директор школи Загородня Л. І. познайомила гостей з напрямками педагогічної діяльності школи № 44 – школи здоров’я, школи успіху, школи патріотизму. Про свою рідну школу розповіли і учні школи.  Заступник директора з навчально-виховної роботи школи ІІ - ІІІ ступеня  Болдирева С.В. познайомила учасників семінару з особливостями впровадження інтерактивних технологій та форм використання ІКТ  під час викладання «Основ здоров’я». 

У практичному блоці семінару на високому методичному, емоційному, інтелектуальному рівні були проведені урок з основ здоров’я у 8-Б класі  на тему: «Чистота – запорука здоров’я», на якому  вчитель хімії та основ здоров’я Шапунова І.Є. ознайомила гостей з методикою впровадження наскрізних змістовних ліній у викладанні курсу «Основи здоров’я» та методикою впровадження здоров’язбережувальної і підприємницькою компетентностей  за допомогою дослідницької роботи учнів.

На інтегрованому уроці з основ здоров’я та інформатики на тему: «Особиста гігієна користувача. Популяризація особистої гігієни засобами Microsoft Office» (вчитель основ здоров’я і біології Карлащук Ю. М. та вчитель інформатики Дробніца І. П.) учні здобували навички  особистої гігієни користувача  та відпрацьовували навички роботи  з інструментами Microsoft Office та веб – ресурсів.

Урок – проект у 2-А класі на тему: «Найважливіші продукти у харчуванні школяра» (вчитель початкових класів Чухно О. М.) був цікавим тим, що діти самостійно отримували знання, працювали у групах, проводили дослідницьку роботу. Учасники семінару  познайомились з щоденниками учнів під назвою «Сила волі».

У 4-Б класі (вчитель початкових класів Горошко М. Р.) пройшов урок з основ здоров’я на тему: «Дружба: хлопчики та дівчатка». Діти досліджували проблему взаємовідносин між хлопцями і дівчатами. Гості побачили різні погляди на цю проблему, познайомилися з результатами опитування серед різних вікових категорій та висновками юних дослідників.

Тренінг з тимбілдингу в ГПД 3-4 класів на тему  «Я і моя команда» провела Попік О.М., педагог-організатор, учитель трудового навчання. Учасники семінару познайомилися з інтерактивними вправами, які  допомагають згуртувати колектив.

Практикум для вчителів основ здоров’я «Арт-терапія як засіб самовираження та розвитку» провели вчитель образотворчого мистецтва Самохвалова Я. В. та  практичний психолог Коваленко Я.В. Через створення мандал – візерунків гості релаксували та гармонізували своє психічне здоров’я, насолодилися процесом малювання.

Методичний квест «Основи здоров’я – перезавантаження освіти» провели  ЗДВР Шелаєва Н. В.  і вчитель хімії і основ здоров’я Шапунова І. Є. У ході квесту учасники семінару  вчилися працювати по-новому, проходячи станції-наскрізні лінії предмету основи здоров’я. Тому що сучасний вчитель – це  професіонал, який знаходиться у постійному творчому пошуку.

Інноваційна технологія «Те, що ніколи в житті не робив» -  заняття з аквааеробіки для вчителів основ здоров’я -  провели вчителі фізичної культури  Ципа О. В., Станіславська О.М.

Міський семінар-практикум продемонстрував систему роботи школи щодо запровадження інтерактивних методів навчання як умови формування здоров’язбережувальних компетентностей учнів. Очікування учасників семінару справдились.

Шановні колеги! Детальніше ознайомитись з матеріалами семінару-практикуму та побачити фотозвіт ви можете на сайті "ВІТАМІН-44" у розділі МАТЕРІАЛИ СЕМІНАРУ 06.12.2017

Переглядів: 1332 | Додав: umni4ka | Теги: інтерактивні форми, семінар, хмарні технології, основи здоров'я, методи | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 1
1 umni4ka  
0
Шановні друзі! Детальніше ознайомитись з матеріалами семінару-практикуму та побачити фотозвіт ви можете на сайті "ВІТАМІН-44" у розділі МАТЕРІАЛИ СЕМІНАРУ 06.12.2017 за посиланням https://sites.google.com/view/s4umni4ka/матеріали-семінару-06-12-2017

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]