Головна » 2010 » Квітень » 1 » МОН України урегулювало питання проведення державної підсумкової атестації у школах
18:57
МОН України урегулювало питання проведення державної підсумкової атестації у школах

Міністерства освіти і науки України (МОН) надходять звернення педагогічної громадськості щодо питань організації проведення державної підсумкової атестації та завершення навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах. 

Відповідно до листа МОН від 01.02.2010 №1/9-50 "Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2009/2010 навчальному році" державна підсумкова атестація в 11-х класах проходить під час навчального процесу у формі підсумкових контрольних робіт з 11 по 18 травня.

З метою організованого проведення державної підсумкової атестації на період з 11 по 18 травня 2010 року загальноосвітній навчальний заклад може вносити зміни у розклад навчальних занять і режим роботи як окремих класів, так і закладу в цілому. У разі зміни розкладу занять слід про це завчасно повідомити учнів та їх батьків. Час початку державної підсумкової атестації в 11-х класах визначається відповідними місцевими органами управління освітою.

При складанні розкладу проведення державної підсумкової атестації слід врахувати, що підсумкові контрольні роботи проводяться через два-три дні. У цей час заняття тривають відповідно до розкладу уроків.

Бали за підсумкові контрольні роботи виставляються у класному журналі у колонку з надписом "ДПА" без зазначення дати після колонки з написом "Річна".

У дні проведення підсумкових контрольних робіт в 11-х класах не може здійснюватися контроль навчальних досягнень цих учнів з інших предметів. Необхідно уникати перевантаження учнів, скоригувавши розклад навчальних занять. Окрім того, на час проведення підсумкових контрольних робіт варто мінімізувати домашні завдання з предметів, що не винесені на атестацію.

З 19 по 27 травня ц.р. заняття в 11-х класах здійснюються відповідно до розкладу уроків.

Під час складання розкладу для проведення державної підсумкової атестації у 9-х класах у загальноосвітніх навчальних закладах, які визначені як пункти тестування, слід ураховувати графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання, щоб уникнути співпадіння днів проведення зазначених заходів. Для підготовки до наступної атестації варто передбачити, як правило, два-три дні.

Відповідно до листа МОН №1/9-67 від 08.02.2010 "Про врахування середнього бала документа про повну загальну середню освіту" для конкурсного відбору осіб, які на базі повної загальної середньої освіти вступають до вищих навчальних закладів за сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти, враховується середній бал документа про повну загальну середню освіту.

МОН доручає керівникам загальноосвітніх навчальних закладів забезпечити розрахунок середнього бала атестата випускників за 12-бальною та 200-бальною шкалою та зробити відповідний запис у додатку до атестата з правого боку, в останньому рядку, під назвою предметів, з яких складалася ДПА (наприклад, Середній бал атестата 9,7 - 178,1 б.).

Середній бал атестата за 12-бальною та 200-бальною шкалою записується до класного журналу у розділ "Зведений облік навчальних досягнень" та до 38-ї колонки книги видачі атестатів.

Таблиця переведення середнього бала атестата з 12-бальної у 200-бальну шкалу.

Переглядів: 1223 | Додав: umni4ka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]