Головна » 2010 » Травень » 1 » "Шляхами подвигу і слави наших батьків і дідів"
19:35
"Шляхами подвигу і слави наших батьків і дідів"

За ініціативи Міністерства освіти і науки України у квітні-травні 2010 року в усіх навчальних закладах України і Росії пройде єдиний урок Пам'яті, присвячений 65-й річниці від дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні за участю ветеранів Великої Вітчизняної війни.

"Ми прагнемо на конкретних прикладах розповісти учням про героїзм наших батьків та дідів на фронті і в тилу, донести ту жалобу втрат і ту радість Перемоги до молодого покоління, закарбувати у їх пам'яті велич подвигу слов'янських народів, розкрити історичне значення цієї славетної події", - зазначає Перший заступник Міністра освіти і науки України Борис Жебровський.

У Міністерстві освіти і науки України затверджено План додаткових заходів з підготовки та відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років (наказ від 08.04.2010 N 290), відповідно до якого здійснюється системна підготовка до святкування Дня Перемоги.

На виконання зазначеного плану Міністерство рекомендувало створити веб-сторінки "Шляхами подвигу і слави наших батьків і дідів" на сайтах загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних і вищих навчальних закладів. Таким чином, учні та студенти отримали можливість розміщувати інформацію про участь у війні членів їх родин, фото із сімейних архівів, розповіді та фоторепортажі про зустрічі з ветеранами війни, реферати й науково-дослідні роботи, власні літературні і мистецькі твори, присвячені 65-річчю Перемоги.

Інтернет-сторінки присвячені Великій Перемозі з'явились на сайтах багатьох шкіл, ліцеїв, технікумів, ВНЗ. Наповнення цих сторінок різне: деякі розповідають історію ВВВ, деякі містять спогади ветеранів, деякі - роздуми молоді на тему війни. Та головне, що такі сторінки з'явились, і творцями їх стали ніхто інший, як студент та учень, яким важливо пам'ятати війну 1941-1945 років і важливо шанувати безсмертних воїнів-героїв.

На сторінках цього сайту ви можете знайти нормативні документи щодо цього питання:

Методичні рекомендації щодо проведення уроку Пам’яті, присвяченого 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

План додаткових заходів з підготовки та відзначення 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років

Інформаційні матеріали управління освіти і науки Дніпропетровської ОДА

Переглядів: 1236 | Додав: umni4ka | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]