Головна » 2010 » Листопад » 1 » Міносвіти оприлюднило умови вступу до вузів 2011 року
10:35
Міносвіти оприлюднило умови вступу до вузів 2011 року

 Міністерство освіти і науки оприлюднило правила прийому до вищих    навчальних закладів у 2011 році

Згідно з умовами прийому, зарахування до вищого навчального закладу відбуватиметься на підставі рейтингового балу вступника, який складатиметься з балів отриманих на зовнішньому незалежному оцінюванні, балів шкільного атестату, а також додаткових балів за успіхи у навчанні та закінчення підготовчих курсів у вузі.

Для вступу до вищого навчального закладу абітурієнту потрібно буде подати до вузу сертифікати ЗНО з трьох предметів. Мінімальний прохідний бал з кожного предмету складатиме 124, максимально можливий 200.

Обов'язковим предметом залишається українська мова та література. Сертифікат з цього предмету потрібно подавати при вступі на будь-яку спеціальність. Інші два конкурсні предмети, на відміну від 2010 року, визначені у спеціальному додатку до умов вступу (у цьому році предмети визначали вузи).

Як і у 2010 році, до балів зовнішнього незалежного оцінювання додаватиметься середній бал шкільного атестату перерахований за 200-бальною шкалою.

Цьогорічним нововведенням є нарахування додаткових балів за особливі успіхи у навчанні та за закінчення факультетів довузівської підготовки.

Відтак, призерам IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук нараховуватиметься від 30 до 50 балів. (Особам, нагородженим дипломами I ступеня, – 50 балів, IІ ступеня, – 40 балів, IІІ ступеня, – 30 балів).

Також, додаткові 20 балів будуть нараховуватись особам, які закінчили факультети довузівської підготовки при вступі на природничо-математичні та інженерно-технічні напрями підготовки.

Деякі питання проведення вступної кампанії 2011 року:

За матеріалами сайту http://osvita.ua/

Переглядів: 1428 | Додав: umni4ka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]