Головна » 2011 » Січень » 17 » Визначено строки та порядок закінчення навчального року в українських школах
16:19
Визначено строки та порядок закінчення навчального року в українських школах

Міністерством освіти і науки визначено порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2010/2011 навчальному році

Зокрема в листі міністерства, адресованому регіональним управлінням освіти та загальноосвітнім навчальним закладам, зазначається, що навчальний рік з урахуванням навчальної практики та державної підсумкової атестації має бути завершено не пізніше 1 липня 2011 року.

Навчальні заняття у 1-10 класах, цього року будуть завершуватися 26 травня, а в 11 класах – 18 травня.

Свято "Останнього дзвоника" в українських школах буде проведено 27 травня 2011 року.

Відповідно до документу, державна підсумкова атестація учнів 4-х класів буде проведена з 16 по 20 травня із української мови та читання (мови навчання), математики.

Державна підсумкова атестація дев’ятикласників проводитиметься з 31 травня по 18 червня. Атестація учнів основної школи буде проведена з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

У загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях, колегіумах таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено.

З усіх обов’язкових предметів атестація проводиться письмово за збірниками, рекомендованими МОН. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації (усно чи письмово) обирають учні.

Державна підсумкова атестація з української мови для випускників 9-х класів проводитиметься 31 травня у формі диктанту.

Цьогорічна підсумкова атестація для випускників 11-х класів буде проведена в письмовій формі з трьох предметів:
20 травня - українська мова (переказ, обов’язково);
23 травня - історія України або математика (обов’язково для учнів, які навчалися у класах універсального профілю) або профільний предмет (для учнів які навчалися у класах з профільним навчанням);
26 травня - предмет за вибором.

Результати державної підсумкової атестації одинадцятикласників будуть враховуватися при визначенні середнього балу атестата.

Документи про повну загальну середню освіту (атестати) будуть вручатися випускникам 28-31 травня на урочистих зборах, які зазвичай проходять у формі випускних вечорів.

Конкретна дата проведення випускних вечорів у кожному окремому регіоні буде визначена місцевими органами управління освіти.

Випускники загальноосвітніх шкіл, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів, після отримання атестата мають пройти процедуру ЗНО, як необхідного компонента вступу до ВНЗ.

Лист МОН N 1/9-950 від 30.12.2010 "Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2010/2011 навчальному році"

Про внесення змін до розділу VI "Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти"
Наказ МОН №1116 від 23.11.10 року

Переглядів: 1508 | Додав: umni4ka | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 elro  
а коли будє відомє за якими збірниками, рекомендованими МОН буде атестація у 4 класах

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]